Lézergravírozás alkalmazási területek

Amennyiben kérdése van keressen fel bennünket! Ingyenesen adunk információt Önnek!

Jelenlegi hely

   →  Alkalmazási területek


Alkalmazási területek

Elektronikai alkatrészek gravírozása

Az elektronikai iparban az apró és a nagyobb alkatrészek is egyértelmű azonosító adatokat igényelnek, amely kulcsfontosságú amikor nagy értékű, vagy életmentő eszközökben használják fel azokat. Az egyértelmű és tartós, élethosszig tartó feliratok készítésére a legprecízebb módszer a lézeres gravírozás. Akár fém, akár műanyag burkolatú az adott alkatrész kontrasztosan jelölhető lézerrel.

Üveg és vendéglátóipari termékek gravírozása

A vendéglátó ipar számára sok érdekes megoldást nyújt a Folprint Lézergravírozás. Az éttermek, szállodák emblémájának és nevének megjelenítése az evőeszközöktől kezdve, a tányérokon és poharakon át az asztali díszekig lényegében bármire megoldható lézeres gravírozással.
Autóipari jelölés

Autóipari jelölés, járműipari alkatrészjelölés

A járműipari gyártók többnyire saját lézeres gravírozó és / vagy kivágó gépekkel rendelkeznek, de kisebb beszállítóik már nem feltétlenül. Ezek a cégek gyakran külső bérmunkát vesznek igénybe az autóipari jelölés elvégzésére. A gyártók által elvárt magas minőség a lézeres járműipari alkatrészjelölés segítségével érhető el.
Adattábla gravírozás

Adattábla gravírozás - Cégtábla gravírozás

Az adattábla készítés a lézergravírozás egyik legismertebb alkalmazási területe. A különböző információs rendszerek és adattábla gravírozás során gyakran kétrétegű lemezeket alkalmazunk és a mintázat a felső réteg megfelelő részeinek eltávolításával készül el. A lézer pontosságának köszönhetően az adattábla gravírozás ezzel a megoldással kiváló minőségű lesz.
Szerszám - fém lézergravírozás

Fém lézergravírozás - Szerszámjelölés

A fém lézergravírozás segítségével a gyáripar szereplői termékeiket kötelesek ellátni termékazonosító és információs adatokkal. Ezen felül a márkajelzés és a garanciális kérdések tisztázást segítő nyomon követési információk is nagyon fontosak.
Bőr gravírozása

Textil és bőr garvírozása

A textil- és bőripar sok érdekes feladatot kínál a lézeres gravírozó és kivágó gépeknek. Dekorálási és gyártási, szabászati feladatok egyaránt szóba jöhetnek. A hímzők is nagy hasznát veszik a lézeres vágásnak a hímzett minták körbevágásakor. A bőr gravírozása lézerrel különlegesen szép és pontos felületet eredményez.

Légiközlekedés és hadiipar

A légiközlekedés és hadiipar igen szigorú termékazonosítási és nyomon követési elvárásokat támaszt a beszállítók felé. Ezek teljesítése csak megfelelő technológiákkal lehetséges. Az ideális módszer a lézeres gravírozás, amely az előforduló összes alapanyag esetében jól olvasható és élethosszig tartó jelöléseket képes produkálni.

Lézegravírozás a biztonságtechnikában

A biztonság mindenki számára fontos. A lézeres gravírozással a biztonság technika számos területén találkozhatunk. Sokszor a jelenléte éppen biztonsági okokból nem is nyilvánvaló. Vannak azonban hétköznapi alkalmazások, amelyek a biztonságtechnika körébe tartoznak és bármely magánszemélynek vagy céges megrendelőnek elérhetők.

Ajándék és emléktárgy lézergravírozása

A személyes és céges ajándékok egyik igen elegáns és nagyon tartós feliratozási és emblémázási módja a lézergravírozás. Az ajándéktárgyak értékéhez vagy céljához a legméltóbb feliratozási mód. Szintén kedvelt a lézergravírozással készült fémfóliás gravírozott matricák alkalmazása is.

Lézergarvírozás a nyomdaiparban

A nyomdaipari alkalmazások igen sokoldalúak a lézergépek világában, de kevesen ismerik a lehetőségeket. Annak ellenére, hogy a lézer nem alkalmaz festéket a feliratok létrehozásakor, mégis lehet papírra, kartonra szövegeket, sor- vagy kódszámokat gravírozni, akár online is a nyomdaterméket továbbító szállítópályán.

Makett és modell gravírozás

A makett és modell készítés világa a precizitásról és a részletgazdagságról szól. Ezek az elvárások tökéletesen teljesíthetők a lézeres gravírozó és kivágó gépekkel. A különböző méretű építész irodák saját lézergépes kapacitással ritkán rendelkeznek és néha még makettező partnereik sem. Viszont a határidők egyre rövidebbek és a megrendelők türelmetlenek: szeretnék a terveket makett és modell formájában is látni. A Folprint Lézergravírozás sokat tud ebben segíteni, hiszen az egyik leginkább időigényes feladatot a fa, műanyag és karton lemezek pontos, a számítógépes tervek alapján készülő kivágását gyorsítják meg elképesztő módon.

Lézergravirozas a gyógyszeriparban

A gyógyászati és orvostechnikai eszközök feliratozására igen szigorú követelmények érvényesek, amelyeket sok esetben csak lézergravírozással lehet teljesíteni. A rendelkezésre álló kis helyre sokszor igen sok információt kell felvinni a betegek biztonsága érdekében, amelyhez olyan nagy felbontású feliratozási mód kell, mint a lézergravírozás.

Lézergravírozás az élelmiszeriparban

Az élelmiszer jelölés kulcskérdés manapság, amikor botrányos hamisítások lepleződnek le időről időre. Az eredetiség igazolásának vagy a valós lejárati dátum egyik bevált feliratozási technológiája a lézergravírozás.

Építőipari alkalmazások

Az építőipar területén a lézergépes munkákra elsősorban a belsőépítészet és az az épület információs valamint a gépészeti tájékoztató feliratok készítése területén van igény. A belsőépítészeti kő vagy fa burkolatok a lézergravírozással tehetők egyedivé. készülhetnek mély 2,5D relief gravírozások fába, kőbe vagy akril táblákba (plexi), de akár fotó minőségű kép gravírozások is ugyanezekbe az anyagokba, vagy vékony két rétegű (laminált) kétszínű gravírozható tábla anyagokba is.

Lézergarvírozás a csomagolástechnikában

A csomagolás technika területén több feladatot is ellátnak ma már lézerek. Fontos terület a csomagoló üzemekbe telepített lézergépek, amelyek a tintasugaras eszközök helyét veszik át: nincs szükség festékre, ezért tisztábban és gazdaságosabban működnek a lézerek, illetve a lézeres lejárati dátum nem mosható le oldószerekkel, amely a fogyasztók biztonságát növeli.

Kegyeleti alkalmazások

A temetkezési szolgáltatók és a gyászolók vagy megemlékezők igényeinek messzemenő kielégítése lehetséges a lézeres gravírozással. Készülhetnek egyszerű ovális arany-fekete gravírozható kültéri táblák a fa keresztekre vagy hosszúkás táblák a koporsókra vagy lehetséges a márvány és gránit emléktáblák valamint síremlék betétek gravírozása is.

Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.