Jelenlegi hely

   →  Ipari alkatrészek gravírozása


Ipari alkatrészek gravírozása

Mottó: Minőségi termékhez, minőségi feliratozás.

Az automatizálási megoldások egyik nagy nemzetközi szállítója rendszeresen igénybe veszi a FOLPRINT Lézergravírozás szolgáltatást. Olyan feliratozási feladatok megoldását kéri, amelyek meghaladják saját kapacitásait, illetve nem gazdaságos meglévő gépeik átállítása a kisebb darabszámú termékek feliratozása miatt.

Az ügyfél problémája:

Az ügyfél nyomtatott címkéket alkalmazott a szóban forgó termékek kötelező adatainak és saját márkanevének feltüntetésére. A címkék a felrakáskor jól mutatattak és akár színesek is lehetettek. Viszont több reklamáció érkezett a cég partnereitől és a végfelhasználóktól is, hogy az üzemi körülmények közé került alkatrészekről a matricák leváltak és így a termékazonosítás és a visszakereshetőség elvárásai nem teljesülhettek. Így annak ellenére, hogy a matricákat házon belül fel tudták ragasztani, olyan megoldást kellett keresniük, amely véglegesen és jól olvashatóan tudja a szükséges feliratokat és ábrákat a termékeken megjeleníteni.

Cégen belül ismert volt a lézeres gravírozás technológiája, amely képes a fenti problémák megoldásra, de nem minden termék gyártósorán volt elérhető, ezért külső szolgáltatót kerestek.

A FOLPRINT Lézergravírozás megoldása:

A FOLPRINT Lézergravírozás szakemberei a mintaként kapott termékeket megvizsgálták és a próbagravírozásokkal eldöntötték melyik lézertechnológiát javasolják az ügyfél termékeinek végleges és egyben jól olvasható minőségű feliratozására.

Olyan nagyteljesítményű lézer munkaállomást választottak a feladat végrehajtására, amely az alumínium alapanyagot megfelelő kontraszttal tudja gravírozni, az elvárt rövid ciklusidő alatt, hogy a rövid szolgáltatási határidőt teljesíteni tudják.

A képen látható komplett felirat kb. 10 másodperc alatt készül el, amihez hozzá jön még a termék be- és kirakása a lézergépbe. (A kis darabszám miatt nem érdemes automatikus adagolást beállítani.)

Az összetett feliratozási feladathoz az emblémát a megrendelő vektorgrafikus formában adta át, míg a gravírozandó adatokat MS Excel táblázatban küldi.

A lézergép szoftverében a szükséges szerkesztési és programozási munkákat a FOLPRINT Lézergravírozás szakemberei állították össze a mintaként kapott régi címkéken alkalmazott elrendezés, betűméret és betűtípus figyelembevételével. Így jött létre a lézergéppel a termékek felületébe gravírozott tartós és jól olvasható felirat, amely megfelel a nemzetközi elvárásoknak, azaz a termék teljes élettartama alatt biztosítani tudja az azonosítást és így a visszakövethetőséget is. Egy ilyen lézergravírozott, minőségi felirat tovább emeli egy termék presztízsét, megbízhatóságot és tartósságot sugároz.

 • Iparág: Automatizálás
 • Alkalmazás: Alkatrészek lézergravírozása
 • Alapanyag: Alumínium
 • Feliratozási idő: 10 mp / teljes címkehelyettesítő felirat
 • Lézergép: Trotec 8012 SpeedMarker FL20 fiber lézerí

Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.