Jelenlegi helyLézegravírozás a biztonságtechnikában

A biztonság mindenki számára fontos. A lézeres gravírozással a biztonság technika számos területén találkozhatunk.

Sokszor a jelenléte éppen biztonsági okokból nem is nyilvánvaló. Vannak azonban hétköznapi alkalmazások, amelyek a biztonságtechnika körébe tartoznak és bármely magánszemélynek vagy céges megrendelőnek elérhetők.

A különböző klubok, szórakozóhelyek vagy irodaépületek a belépéshez azonosító vagy tagsági kártyát alkalmaznak. Az ilyen kártyák lehetnek egyszerű nyomatott és laminált lapok, de minél igényesebb vagy védettebb a szervezett, annál komolyabb kártyákat igényelnek. A lézergravírozással készíthetők a leginkább hamisítás biztos, egyedi biztonsági elemeket tartalmazó beléptető vagy tagsági kártyák. A lézergépekkel egyedi azonosítók, személyes adatok, fénykép, 1D vagy 2D vonalkód, adatbázis alapján való gravírozása is lehetséges, illetve a kivágással különleges formájú, vagy kivágott mintákat tartalmazó kártyák is készíthetők.

Gyakori igény, hogy zárak, kulcsok vagy lakatok egyedi azonosítót kapjanak a nyomon követhetőség és a hamisítások kiszűrése érdekében. A lézerekkel a kódok, ábrák és vonalkódok szintén felvihetők az ilyen tárgyakra is.

Egyes védett intézményekben, de céges irodákban is használnak továbbra is úgynevezett gyurma zárakat, amelyekhez gyurmanyomó bélyegző szükséges. A lézeres gravírozással nagykeménységű műanyagból, vagy fémlemezből is készülhet nagy részletgazdagságú, más technológiával utánozhatatlan mintázatú klisé.

Hasonló terület az értékes és fontos dokumentumok hitelesítést segítő szárazbélyegző, vagy más néven dombornyomó készülék kliséjének elkészítése, amelyhez a lézergravírozás az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb technológia. A lézerrel elérhető részletgazdagság más technológiával nem adható vissza ezért is biztonságos.

A lézerekkel nem csupán egyszerű alfanumerikus feliratok, hanem 1D és 2D vonalkódok, ábrák, emblémák és ha kell akár fotó minőségű gravírozások is elkészíthetők. Természetesen a gravírozott adatok változhatnak, akár termékenként és forrásuk lehet egy külső adatbázis vagy a lézergép saját szoftverében létrehozott algoritmus is.

Elképzeléseivel keresse a Folprint Lézergravírozás szakembereit.


Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.