Jelenlegi helyÉpítőipari alkalmazások

Az építőipar területén a lézergépes munkákra elsősorban a belsőépítészet és az az épület információs valamint a gépészeti tájékoztató feliratok készítése területén van igény.

A belsőépítészeti kő vagy fa burkolatok a lézergravírozással tehetők egyedivé. készülhetnek mély 2,5D relief gravírozások fába, kőbe vagy akril táblákba (plexi), de akár fotó minőségű kép gravírozások is ugyanezekbe az anyagokba, vagy vékony két rétegű (laminált) kétszínű gravírozható tábla anyagokba is.

Ez utóbbi anyagok használatosak az épületek információs és biztonsági feliratainak elkészítésekor. Lényegében bármilyen színvilághoz elérhetők a megfelelő színes vagy fém fóliás gravírozható tábla anyagok, amelyek aztán különböző táblatartó sínrendszerekbe vagy keretekbe helyezve szerelhetők fel ajtókra, falakra, vagy térbe lógatva.

Igényes és látványos dekorációs, reklám, vagy tájékoztató eszközök készíthetők az úgynevezett elvilágító táblákból, amelyek akrilból (plexi) vagy üvegből lézeres gravírozással feliratozhatók, majd az élükre szerelt LED lámpa sorral megvilágítva jól láthatóvá válnak.

Az épület gépészeti eszközök és kapcsoló szekrények tájékoztató feliratainak és a kapcsolási rajzoknak tartósan és jól láthatóan kell megjelenni. Erre is már jól bevált technológia a lézerrel gravírozott kétszínű tábla, amely pontos és részlet gazdag ábrákat képes visszaadni.

A lézerekkel nem csupán egyszerű alfanumerikus feliratok, hanem 1D és 2D vonalkódok, ábrák, emblémák és ha kell akár fotó minőségű gravírozások is elkészíthetők. Természetesen a gravírozott adatok változhatnak, akár termékenként és forrásuk lehet egy külső adatbázis vagy a lézergép saját szoftverében létrehozott algoritmus is.

További hasonló alkalmazásokról olvashat a vendéglátó ipari alkalmazásoknál.

Ötleteivel és igényeivel keresse bátran a Folprint Lézergravírozás szakembereit.


Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.