Jelenlegi hely

   →  Referenciák


Referenciák

Ipari alkatrészek gravírozása

Az automatizálási megoldások egyik nagy nemzetközi szállítója rendszeresen igénybe veszi a FOLPRINT Lézergravírozás szolgáltatást. Olyan feliratozási feladatok megoldását kéri, amelyek meghaladják saját kapacitásait, illetve nem gazdaságos meglévő gépeik átállítása a kisebb darabszámú termékek feliratozása miatt.

Kerékpár alkatrészek gravírozása

A néhány éve piacra lépett magyar világújdonság, a láncnélküli hajtású Stringbike fejlesztői a kezdetektől rendszeresen igénybe veszi a FOLPRINT Lézergravírozás szolgáltatást. A különleges mérnöki megoldásokat felsorakoztató modern kerékpár márkajelzéseinek elkészítésre a futurisztikus technológiához méltó, tartós és nehezen utánozható feliratozási módot kerestek, miután a matricázást elvetették.

Nagy értékű promóciós ajándékok lézergravírozása

A különböző nagy értékű promóciós ajándékok megszemélyesítése vagy emblémázása méltó technológiát igényel. Nem fogadható el, hogy a cégembléma idővel lekopjon, elhalványodjon, vagy egyszerűen leessen. Ebből következően sem a festékes nyomtatás, sem a matricázás nem volt megfelelő eljárás. Némi keresgélés után a cég rátalált a lézergravírozás technológiájára és már csak megfelelő szolgáltató kellett keresni saját gép híján.

Védőszivacs betét lézeres kivágása

Az értékes és érzékeny műszerek hosszú távú megóvásának egyik bevált módszere, hogy a gyártók azokat tároló táskában adják át. Ezekben az elhelyezett műszerek, eszközök és kiegészítőik pontos helyét az azokat egyúttal megvédő szivacsrétegekbe bele is vágják. Amikor egy termék még nem nagy darabszámban készül, vagy nagyon sokféle változata, illetve kiegészítője kapható, a hagyományos szivacskivágási módszerek nem megfelelőek. A stancolás ugyanis szerszámigényes és kis kivágási darabszám esetén nem térül meg.

Kések emblémázása

A szerszámkereskedő már jól ismerte a lézergravírozott feliratok tartósságát, mert több olyan termék is volt a kínálatában, amelyre az emblémát és a típusazonosító feliratokat lézerrel gravírozta fel gyártó partnere, de saját géppel nem rendelkezett. Olyan rendelést kapott azonban, ahol a vevő az emblémáját szerette volna megjeleníteni a késeken, méghozzá a legigénybevettebb felületen: a pengén.

Világító jelek

Az autókból jól ismert nappal és éjjel is jól látható nyomógomb piktogramok és feliratok úgy készülnek, hogy az átlátszó műanyagot feketére festik, majd precíz lézeres gravírozással a kívánt ábrát vagy szöveget bele gravírozzák úgy, hogy a festék réteget elpárologtatja a lézerfény, de a műanyagot nem sérti fel. Így amikor sötét van a gomb, vagy a burkolat mögött elhelyezett LED lámpa átvilágítja azt és kirajzolódik az információ. A minőségi festőműhelyek azonban ritkán rendelkeznek precíziós lézeres gravírozó berendezéssel, így szolgáltató partnert kell keresniük. Ez történt ebben az esetbe is.

Hőkezelt acél jelölése

A hőkezeléssel tartóssá tett alkatrészekre, hasonlóan tartós feliratokra volt szükség, de nem volt megengedett a felület sérülése. Mivel a festékek könnyen lekopnak vagy oldószerrel eltávolíthatók, így a lézergravírozásos feliratozás merült fel. A hőkezeléstől sötét felület azonban a szokásos lézergravírozó gépekkel sem jelölhető.

Adattábla készítés

Az épületek különböző, aíz időjárástól és a gépek működésével járó hőtől kevésbé védett részein található gépészeti egységeknek sok évtizeden át azonosíthatónak és műszaki adatainak visszakereshetőnek kell maradnia. Ilyen igénybevétel esetén alaposan meg kell gondolni milyen anyagú és feliratozási technológiájú adattáblákat alkalmaznak.

Kavicsgravírozás

Egy esküvő megszervezése mindig nehéz és fáradságos munka, főleg, ha a megszokottól eltérő, kreatív megoldásokat keresnek. Néha pedig amikor megvan az ötlet, kiderül, hogy nincs aki megvalósítsa. Ennél a projektnél az ötlet az volt, hogy ültető kártyák helyett névre szóló kövecskék jelöljék majd a vendégek helyét. De hogyan lehet sok követ szépen feliratozni, úgy hogy jól látszódjon a szöveg?

Lézerrel vágott fém alkatrészek lézeres feliratozása

A nagy teljesítményű fémkivágó lézerek úgy vágják a lemezeket „mint kés a vajat”, viszont az igényes, és kontrasztos feliratozásra nem alkalmasak. A lézeres lemezvágó cég így partnert keresett a kivágott alkatrészek feliratozásához, hogy ügyfeleinek komplett szolgáltatást tudjon nyújtani: kivágott meghajlított és jó minőségben feliratozott alkatrészeket.

Forgácsolt alumínium járműalkatrészek lézergravírozása

A németországi beszállítás, a nagynevű autógyárba csak akkor volt lehetséges a magyar cég számára, ha a forgácsolt alumínium alkatrészek precíziós gyártásához a megrendelő által előírt lézergravírozott feliratokat is biztosítani tudják. Mivel saját lézergravírozó gépük nem volt és a lézergép beruházáshoz a volumen még nem volt elég nagy, így szolgáltató partnert kerestek.

Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.