Jelenlegi helyFém lézergravírozás - Szerszámjelölés

Szerszám - fém lézergravírozás
Fúrószár jelölés - fém gravírozás
Fém lézergravírozás

A fém lézergravírozás segítségével a gyáripar szereplői termékeiket kötelesek ellátni termékazonosító és információs adatokkal.

Ezen felül a márkajelzés és a garanciális kérdések tisztázást segítő nyomon követési információk is nagyon fontosak. Mindezeket sokszor kis helyen, de mégis jól olvashatóan és a termék teljes élettartamán át kitartó módon kell rögzíteni. Ezen követelményeket a legtöbb esetben a fém lézergravírozás tudja teljesíteni maradéktalanul. A lézeres gravírozással lényegében bármilyen anyagon tartósan lehet megjeleníteni számokat, betűket, ábrákat, 1D vagy 2D vonalkódokat stb.

A lézergépekkel estenként nem közvetlenül a terméket jelölik, hanem tartós anyagokból öntapadó vagy csavarozással illetve szegecseléssel rögzíthető adattáblákat készítenek. Az öntapadó és a kétrétegű műanyag tábla anyagokat a lézerrel méretre és formára is lehet vágni, de az előre felvágott alumínium vagy az acél táblákra is készülhetnek a lézerrel örök életű feliratok.

Az egyedi vagy sorozatban készülő gyártósori vagy önálló gépek kezelő szerveinek és figyelmeztető feliratainak is a legtartósabb kivitelezési módja a lézeres gravírozás, közvetlenül a kezelő panelre, vagy öntapadó illetve tábla anyagokra.

Az értékes és érzékeny műszerek vagy szerszámok számára a lézeres kivágással kis darabszám esetén is gazdaságosan lehet habszivacs védőfészket készíteni.

A lézerekkel nem csupán egyszerű alfanumerikus feliratok, hanem 1D és 2D vonalkódok, ábrák, emblémák és ha kell akár fotó minőségű gravírozások is elkészíthetők. Természetesen a gravírozott adatok változhatnak, akár termékenként és forrásuk lehet egy külső adatbázis vagy a lézergép saját szoftverében létrehozott algoritmus is.

További hasonló alkalmazásokról olvashat az elektronikai ipari alkalmazásoknál.

Ötleteivel és igényeivel keresse bátran a Folprint Lézergravírozás szakembereit.


Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.