Jelenlegi helyLézergarvírozás a csomagolástechnikában

A csomagolás technika területén több feladatot is ellátnak ma már lézerek.

Fontos terület a csomagoló üzemekbe telepített lézergépek, amelyek a tintasugaras eszközök helyét veszik át: nincs szükség festékre, ezért tisztábban és gazdaságosabban működnek a lézerek, illetve a lézeres lejárati dátum nem mosható le oldószerekkel, amely a fogyasztók biztonságát növeli. Amikor egy új termék piacra kerül, vagy csak kis sorozatban készül, az előírások a lejárati dátum jelölésre akkor is vonatkoznak rá. Így ha az adott kisüzemnek nincs saját lézeres feliratozója, bérmunkát vehet igénybe a Folprint Lézergravírozásnál.

Az új csomagolások tervezésekor fontos lépés a modellezés, amikor a számítógépes tervek alapján néhány dobozt le kell gyártani. Ilyenkor jól jön egy lézeres kivágásra alkalmas gép, amely a stancszerszám elkészítése nélkül is képes a tervekből, összeállítható dobozt produkálni. Így ellenőrizhető a tervek kézzelfogható mintákon. Természetesen ha az igény nem túl nagy darabszám, a teljes dobozmennyiség is legyártható a lézergépen.

Különlegesen gazdaságos és tartós címkekészítési mód a lézeres gravírozással készülő címkék. Anyaguk lehet speciális lézer érzékenyített papír, vagy kétrétegű vékony műanyag fóliák. Ez utóbbiak lehetnek standard színűek, vagy fémfóliásak is. A lézer nem csupán feliratozza az öntapadó anyagokat, hanem egyedi formákra vagy méretekre riccelni vagy kivágni is tudja.

További hasonló alkalmazásokról olvashat a nyomdaipari és az élelmiszeripari alkalmazásoknál.

Az utóbbi években egyre terjednek az úgynevezett lélegző csomagolások, amelyek olyan csomagoló anyagok, amelyeken az oxigén dús levegő bejuthat a termékhez, de pl. a baktériumok vagy gomba spórák nem. Az ilyen apró nyílások kialakításhoz a lézerek ideálisak.

Szintén terjedő alkalmazás, hogy a csomagolás felnyitását könnyítő perforálások, bevágások kerülnek az anyagra. Ezek elkészítésében is a lézerek az ideális eszközök.

Az értékes műszaki cikkek védőcsomagolásának elkészítésben vagy a különböző tartozékok közötti rend fenntartásában is hasznos a lézer: a termékek alakját követő szivacsos tároló rekeszek vágható ki a lézerrel gyorsan és rugalmasan, kis vagy nagy sorozatokban is.

Terveivel keresse meg a Folprint Lézergravírozás szakembereit.


Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.