Jelenlegi hely

   →  Világító jelek


Világító jelek

Mottó: Precíz festékeltávolítás.

Az egyik jelentős magyarországi festékgyártó elvállalta partnere számára, hogy a lefestett műanyag készülékházakra világító jelzést helyez el.

Az ügyfél problémája:

Az autókból jól ismert nappal és éjjel is jól látható nyomógomb piktogramok és feliratok úgy készülnek, hogy az átlátszó műanyagot feketére festik, majd precíz lézeres gravírozással a kívánt ábrát vagy szöveget bele gravírozzák úgy, hogy a festék réteget elpárologtatja a lézerfény, de a műanyagot nem sérti fel. Így amikor sötét van a gomb, vagy a burkolat mögött elhelyezett LED lámpa átvilágítja azt és kirajzolódik az információ. A minőségi festőműhelyek azonban ritkán rendelkeznek precíziós lézeres gravírozó berendezéssel, így szolgáltató partnert kell keresniük. Ez történt ebben az esetbe is.

A FOLPRINT Lézergravírozás megoldása:

A FOLPRINT Lézergravírozás szakemberei a kapott mintákon kitesztelték a festék eltávolításhoz ideális lézergép beállításokat, úgy hogy az áttetsző műanyag felület sértetlen maradjon és a LED lámpa fénye jól átvilágítsa. A tesztek után beindult a sorozatgyártás és rendszeresen érkeznek a szállítmányok. A képen látható mintán az akkumulátor ikon készül lézeres gravírozással.

A lézeres gravírozással olyan különleges felületekre is lehet feliratozni, ahol a felső réteget kell csak eltávolítani.

 • Iparág: Elektronika
 • Alkalmazás: Világító piktogrammok lézergravírozása
 • Alapanyag: Festett műanyag
 • Feliratozási idő: 1,5 mp / ábra
 • Lézergép: Trotec 8012 SpeedMarker FL FIBER lézer

Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.