Jelenlegi hely

   →  Kerékpár alkatrészek gravírozása


Kerékpár alkatrészek gravírozása

Mottó: Szabadalom- és márkavédelem lézergravírozással.

A néhány éve piacra lépett magyar világújdonság, a láncnélküli hajtású Stringbike fejlesztői a kezdetektől rendszeresen igénybe veszi a FOLPRINT Lézergravírozás szolgáltatást. A különleges mérnöki megoldásokat felsorakoztató modern kerékpár márkajelzéseinek elkészítésre a futurisztikus technológiához méltó, tartós és nehezen utánozható feliratozási módot kerestek, miután a matricázást elvetették.

Az ügyfél problémája:

A kerékpár márkajelzéseit a legelső prototípuson még matricázva helyezték el, de tudták, hogy ez a megoldás nem lehet tartós, mert hamar elhasználódik, így rontja a műszaki megoldások esztétikáját és könnyen letávolítható, ami pedig a szabadalmi védettséget veszélyezteti. Az Stingbike egyik fejlesztő mérnöke kapcsolatban állt egy lézergépeket forgalmazó céggel, ahol elvégezték a szükséges próbagravírozásokat. Közösen kidolgozták az ideális technológiai lépéseket és az egyedi befogó adaptereket. Ezután a FOLPRINT Lézergravírozáshoz irányították a Stringbike kerékpárok Stringdrive márkanevű alkatrészeinek gyártóját a rendszeres gravírozási feladatok ellátása érdekében.

A FOLPRINT Lézergravírozás megoldása:

A FOLPRINT Lézergravírozás szakemberei a lézergépgyár képviseletétől kapott információk és az ügyfél által biztosított speciális befogó adapterek segítségével megtervezték az alkatrész feliratozások ideális módját.

A hátsó kerékagyra kerülő márkajelzés és orientációs nyíl gravírozásához forgató egységgel felszerelt lézergépet használnak. A síkfelületek, mint a hajtókar, gravírozásához pedig síkágyas lézergépet alkalmaznak.

A nagy értékű, még mindig különlegesnek számító kerékpárok márkajelzései a lézertechnológiának köszönhetően gyorsan, tartósan és nagyon igényesen készülnek el. Fontos szempont volt a szabadalom védelem is, amelynek fontos eleme lett a lézergravírozott márkajelzés, mivel nehezen utánozható és könnyen megkülönböztethető a festett, vagy a matricázott esetleges utánzatoktól. Így része lehet a márka kommunikációnak is, hogy a lézerrel feliratozott alkatrészek az eredetiek.

Az ilyen lézergravírozott, minőségi feliratok tovább emelik a termék presztízsét, megbízhatóságot és tartósságot sugároznak.

 • Iparág: Járműgyártás
 • Alkalmazás: Alkatrészek lézergravírozásos márkázása
 • Alapanyag: Alumínium (festett és natúr)
 • Feliratozási idő: ~ 4 mp / embléma
 • Lézergép: Trotec 8012 SpeedMarker FL20 fiber lézer, Trotec 8011 Speedy-300 CO2 lézer + forgatóegység
 • Cég weboldala: http://www.stringbike.com/

Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.