Jelenlegi helyElektronikai alkatrészek gravírozása

Az elektronikai iparban az apró és a nagyobb alkatrészek is egyértelmű azonosító adatokat igényelnek, amely kulcsfontosságú amikor nagy értékű, vagy életmentő eszközökben használják fel azokat.

Az egyértelmű és tartós, élethosszig tartó feliratok készítésére a legprecízebb módszer a lézeres gravírozás. Akár fém, akár műanyag burkolatú az adott alkatrész kontrasztosan jelölhető lézerrel.

A feliratokon túl a lézergravírozó gépek ábrákat és 1D vagy 2D vonalkódokat is képesek nagy felbontásban a termékekre felvinni.

Ha pedig a közvetlen termékjelölés helyett egy feladathoz címkék kellenek, a lézergépek akkor is különleges megoldásokat nyújtanak. Nem csupán olyan speciális címkék állíthatók elő, amelyek formája vagy mérete egyedi, de pl. a lézeres bemetszéseknek köszönhetően egyben nem távolíthatók el a felragasztás után.

Az értékes és érzékeny műszerek számára a lézeres kivágással kis darabszám esetén is gazdaságosan lehet habszivacs védőfészket készíteni.

A különböző műszerdobozok, kezelőpanelek feliratai is gyorsan és precízen elkészíthető a lézergravírozó gépekkel, közvetlen feliratozással vagy öntapadó, műanyag címkeként.

A lézerekkel nem csupán egyszerű alfanumerikus feliratok, hanem 1D és 2D vonalkódok, ábrák, emblémák és ha kell akár fotó minőségű gravírozások is elkészíthetők. Természetesen a gravírozott adatok változhatnak, akár termékenként és forrásuk lehet egy külső adatbázis vagy a lézergép saját szoftverében létrehozott algoritmus is.

További hasonló alkalmazásokról olvashat a járműipari és gyáripari alkalmazásoknál.

Ügyfeleink mondták

 • Profi és gyors ügyintézés. A tollak gravírozásának tervezésében is segítséget nyújtottak. Másnak is Örömmel ajánlom a csapatot. Ha lézergravírozás akkor Folprint
  Kungl Zsolt, SeoTools.hu
 • Gyors, pontos, precíz partner. Nagyon jó velük dolgozni.
  Peli Viktoria, Kaefer
 • Megbízhatóan, gyorsan, kedvező áron dolgoznak. Ajánlom mindenkinek aki gravíroztatni akar!
  Varga János, Acélipari-Sinus Kft.
 • Az adattábláinkat mindig a Folprinttel csináltatjuk, eddig nagyon meg voltunk elégedve, mindig pontosak, gyorsak, és megbízhatóak voltak. Kimondottan ajánlom mindenkinek a Folprint Lézergravírozási szolgáltatását. Mindig megbízhatóak, jó árakkal, megfelelő minőségben, precízen dolgoznak.
  Busai Barna, Platt KFt.