1 darabos egyedi ajándéktárgyak gravírozását nem vállaljuk!
+36 1 205 5965
gravir@folprint.hu
1119 Budapest, Than Károly utca 25.
Folprint Lézergravírozás > Lézergravírozás > Nyomdaipari alkalmazás

Lézergravírozás alkalmazása a nyomdaiparban

A nyomdaipari alkalmazások igen sokoldalúak a lézergépek világában, de kevesen ismerik a lehetőségeket.

egyedi meghívó

Annak ellenére, hogy a lézer nem alkalmaz festéket a feliratok létrehozásakor, mégis lehet papírra, kartonra szövegeket, sor- vagy kódszámokat gravírozni.

A nagy sebességű lézeres gravírozó gépek a mozgásban lévő nyomtatott termékekre képesek a nyomdafestéket legravírozva, a papír fehér színét elővarázsolva feliratokat készíteni olyan sebességgel, amely az emberi szem számára követhetetlen. Az így a termékre kerülő sorszámok vagy promóciós kódok egyediek és nehezen hamisíthatók, hiszen nagy értékű és különleges lézergépekkel készültek.

A másik fontos terület a nyomdaiparon belül a kivágás vagy más néven riccelés, amely hagyományosan egy költséges szerszámot igényel, amely egy idő után el is kopik. A lézerek a kivágáshoz a fényt használják, így a szerszám nem csorbul ki és az eredmény az első és a százezredik darab esetében is egyforma. A lézerek nagy előnye, hogy a számítógépes tervek alapján vágnak, így megszűnik a szerszám pontatlanság és a párdarabos munka is gazdaságos lehet, mert kivágó szerszámot nem kell gyártani.

Időnként a nyomdatermékek minőségét vagy hitelességét domborítással emelik. A lézergravírozással nagy keménységű műanyagból gyorsan és igen költséghatékonyan, vegyszermentesen lehet domborító kliséket gyártani. Hasonlóan az esélyegyenlőség érdekében elvárt Braille feliratokhoz használatos domborító szerszámok is elkészíthetők a lézergravírozó gépekkel.

A bélyegzők világa a hagyomány és csúcstechnológia egyik érdekes találkozási pontja, amióta lézergépeket használnak a készítésük során. A bélyegzők hitelesítő funkciója egyre jobban háttérbe szorul, azonban nem elhanyagolható még manapság sem és egyre kiforrottabb biztonsági megoldásokat igényel. Ma már a kiváló minőségű bélyegzők gumi kliséje vagy a szárazbélyegzők domborító kliséje is lézergravírozó gépekkel készül. Olyan különleges biztonsági elemeket lehet ezzel a technológiával elhelyezni a kliséken, amelyek visszahozhatják a bélyegzők hitelesítő funkcióját. Szintén lézergravírozó gépekkel készíthetők a néhány éve bevezetett Multi Color Impression (MCI), azaz a többszínű lenyomatos bélyegzők: egy lenyomaton belül 3 – 4 szín is lehet ma már, amely tovább növeli a biztonságot és cégarculati célok elérésében, vagy egyszerűen a jobb felismerhetőségben is segítheti a felhasználót.

Egy másik úgynevezett kisnyomdai termék a névjegykártya és rokona az ültető vagy ajándék kártya, illetve a meghívók. A lézergépekkel ezek a terméke is feltűnő és izgalmas eszközökké válhatnak, mert egyedi formákat nyerhetnek a lézeres kivágással, áttörések kerülhetnek rájuk, vagy bemarások, lézergravírozások. Anyaguk sem kell, hogy papír legyen: lehetnek műanyagból, fából, üvegből fémből sőt kőből is.

Mindezek hol máshol lehetnének elérhetők a lehető legtöbb tapasztalattal segítve, mint a Folprint Zöldnyomda Lézergravírozás üzletágában.

Kérjen ajánlatot most!
Folprint lézergravírozás
Gyors és költséghatékony megoldások!
Ingyenes mintakészítés!
Kérjen információt!
Megrendeléseknél ingyenes mintadarabok.

Páratlan minőségű lézergravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal, kedvező áron. Nézze meg galériánkat!