1 darabos egyedi ajándéktárgyak gravírozását nem vállaljuk!
+36 1 205 5965
gravir@folprint.hu
1119 Budapest, Than Károly utca 25.
gravírozás fémre

A gravírozás fémre a legújabb és legelterjettebb maradandó jelölési forma. Míg a régi technológia a fémből mechanikus úton kivett, addig a lézer gravírozás nem vesz ki az anyagból, hanem elszínezi az anyag legfelső rétegét.

A Mechanikus nem volt képes gyors változó adatok leképezésére, míg a lézergravírozás programozható, és bármilyen akár 0,1mm pontosságra is képes. Így különösen előnyös hogy a lézergravírozással nem csak változatlan, hanem akár változó jelölés is biztosítható költséghatékonyan az egyéb szublimálási technológiáktól eltérően.

Professzionális lézergravírozás

 

A lézer gravírozás fémre

…a régi technológiával a mechanikus gravírozással felvéve a versenyt hatékonyabb, gyorsabb és szélesebb körű megoldásokkal nyújt látványos eredményt bármilyen fémen. A legmodernebb MOPA lézer, mely technológiát kifejezetten a fém alapú termékek és alapanyagokra, elődjeihez képest bővített képességekkel fejlesztettek ki a lézeres jelölésre. Az új technológiával nagyobb árnyalatok, bizonyos esetekben akár színek is elérhetőek.

A lézergravírozás fémen a legjobb maradandó szublimálási technológia, mert más technológiákhoz képest a jelölés nem közvetett, hanem anyagában közvetlen jelöléssel változtatja meg a felület legfelső rétegét, ezáltal biztosítva a maradandó és tökéletes részletes megjelenítést az alapanyagon.

 

A gravírozás fémre

…segítségével a gyáripar szereplői termékeiket kötelesek ellátni termékazonosító és információs adatokkal. Mindezeket sokszor kis helyen, de mégis jól olvashatóan és a termék teljes élettartamán át kitartó módon, maradandóan kell rögzíteni. Ezen követelményeket a legtöbb esetben a fém gravírozás tudja teljesíteni maradéktalanul. A lézergravírozással lényegében bármilyen anyagon tartósan lehet megjeleníteni számokat, betűket, ábrákat, 1D vagy 2D vonalkódokat stb…

Az egyedi vagy sorozatban készülő gyártósori vagy önálló gépek kezelő szerveinek és figyelmeztető feliratainak is a legtartósabb kivitelezési módja a lézergravírozás, közvetlenül a kezelő panelre, vagy öntapadó illetve tábla anyagokra. A lézerekkel nem csupán egyszerű alfanumerikus feliratok, hanem 1D és 2D vonalkódok, ábrák, emblémák és ha kell akár fotó minőségű gravírozások is készíthetőek. A gravírozott adatok változhatnak, akár termékenként, forrásuk lehet egy külső adatbázis vagy a lézergép saját szoftverében létrehozott algoritmus is.

 

A legjobb és legpraktikusabb maradandó ajándék lehet

…szeretteink számára vagy bármilyen alkalomra vagy ünnepnapra a gravírozott fémtárgy, legyen az esküvő, szülinap, névnap, keresztelő, diplomaosztó, valentin nap, vagy akár egy céges rendezvény, konferencia vagy éttermi szolgáltatás. Bármilyen ábra, grafika, szöveg vagy szimbólum, legyen az akár egy logo, vagy egy monogramm, gravírozható a legtöbb fémfelületű alapanyagon a legtöbb tárgyon és eszközön.

A legnépszerűbb fémtárgyakat ajándék gyanánt lehetséges személyessé és egyedivé tenni legyen az óra, medál, toll, öngyújtó vagy akár egy flaska. A legtöbb esetben maga a fém adja a színeket, nem minden esetben lehetséges előre meghatározott színekkel gravírozni.

Cégünk nem rendelkezik fém alapú termékekkel, hozott fém alapú termékekre természetesen vállaljuk a lézer gravírozást. Eloxált, festett aluminium tábla alapanyaggal tudunk szolgálni különböző színekben, különböző felületekkel és vastagságban, mely alapanyag rendkívül jól felhasználható adattáblaként kültéren és beltéren egyaránt.

 

Tapasztalataink szerint

A legszebb kontrasztos és akár rendkívül részletgazdag hatás akkor keletkezik bármilyen alapanyag gravírozás fémre, vagy jelölésekor, amikor az anyag színe merőben eltér a felület színétől. Ilyen esetben aránylag gyors és hatékony munkafolyamattal elérhető a tökéletes kontrasztos hatás. A különböző anyag fajták ugyan másképpen viselkednek a lézergravírozás hatására, de a legtöbb esetben sikeres a gravírozás fémre.

Több típusú, és technológiailag különböző eljárású lézergépünk, a rendkívül sok féle beállítási lehetőségnek is köszönhetően, tapasztalt kollégáink által kikísérletezett megoldásokkal más-más hatást tud elérni a különböző anyagokon, felületeken.

Van olyan lehetőség is, ahol nem marunk bele az anyagba mélyen, csak épphogy elszínezzük az anyag legfelső rétegét, (mintha festve lenne) a legtöbb esetben a bemintázások folyamán derül ki hogy melyik eljárás és milyen lézerbeállítások mellett tudjuk elérni a legszebb hatást, de minden esetben célorientáltan választjuk ki az Ügyfél igényei szerint a megfelelő eljárást és beállításokat. A legtöbb esetben lehetséges gyorsan és olcsón is egy „diszkrét” eredményt elérni, és lehet lassan drágábban egy erős kontrasztos hatást is elérni.

 

Jellemzően ipari jelöléssel foglalkozunk

Nagy mennyiségben jelölünk, gravírozunk, megszemélyesítünk, logózunk, sorszámozunk, vonalkódozunk, monogrammozunk, és bármilyen egyedi jelöléssel állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Nem jelent akadályt kevés tárgy gravírozása sem, ellenben egy darab termék esetén nem tudjuk vállalni a tökéletes gravírozást és a felelősséget annak sértetlenségére, 1-2 darab beállási próbadarab szükséges minden esetben a legoptimálisabb pozicíióbeli és minőségi beálláshoz!

Az egy darabos termékjelölések/gravírozások esetében nem lehetséges minta/próba-gravírozással bemintázni a kért terméket előre, ezáltal biztosítani a jóváhagyott szolgáltatással gyártható termékjelöléseket, gravírozásokat.

 

Mindenképpen ajánljuk az ingyenes bemintázási lehetőséget.

A munka átfutási ideje változó, jóváhagyás szükségessége esetén 1-2 munkanap alatt tudjuk beütemezni a kisebb munkáinkat és a bemintázásokat. Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.

A lehetőségeket és a termék gravírozhatóságát csak a próba gravírozással “bemintázással” (akár többel is) tudjuk felmérni, és azokat természetesen bemutatni Önöknek. A bemintázással tudjuk biztosítani a minden igényt kielégítő versenyképes ajánlatunkat, és az ajánlatunkban meghatározott árakat, és a jóváhagyott változatlan minőségi elemeket.

Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását, bármely termék esetén felmerülhet akár az első esetben is sérülés, repedés, de előfordulhat anyaghiba, vagy előre nem látható selejtes darab vagy bármilyen előre nem látható probléma, melyet nem tudunk minden esetben elkerülni a gyártás folyamán sem, így a termék árát sem tudjuk visszatéríteni.

 

Jelentős értékű termékjelölések és gravírozások esetén az alábbi feltételekkel tudjuk vállalni

a jelentős értékű “a gravírozás fémre szolgáltatás árát jelentősen meghaladó” termékek, anyagok és eszközök jelölését:

– Bemintázott/ jóváhagyott jelölés mellett tudjuk vállalni a változatlan minőséget és jelölési pozíciót.
– Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.
– Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását.
– A gravírozandó “jelentős értékű” termékek esetén karcmentességet csak úgy tudunk vállalni, ha a megrendelő is jelen van a termékek kicsomagolásakor.
– A termékek kicsomagolását és ellenőrzését munkanapokon 8-12h-ig tudjuk biztosítani.
– A munkát csak keretszerződés mellett tudjuk vállalni, keretszerződéstervezetet a bemintázással együtt küldünk.
– Egyedi ajánlatunk a teljes árkérésben meghatározott darabszámú és megjelölt termékek együttes rendelése esetén érvényes.

Amennyiben érdekli pontos ajánlatunk, és élne a minta elkészítésének lehetőségével, fáradjon be hozzánk munkanapokon 8-14 h-ig, hozza el vagy küldje el a bemintázható terméket, a vektoros grafikát (pdf, cdr (x3), ai (cs3), ps, eps, dxf) vektoros formátumok bármelyikén, vagy egy adott méretű min. 300 dpi felbontású képformátumban (Pl.: jpg), majd másnapra-harmadnapra tudjuk ajánlatunkat kialakítani.

Ötleteivel és igényeivel keresse bizalommal és bátran a Folprint Lézergravírozás több év tapasztalatával rendelkező szakemberét. Páratlan minőségű gravírozás fémre, feliratozás többéves tapasztalattal, kedvező áron. Nézze meg galériánkat!

Forduljon hozzánk bizalommal.

 

Folprint lézergravírozás alkalmazási területek

Páratlan minőségű lézergravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal kedvező áron.

AJÁNLATKÉRÉS >>