1 darabos egyedi ajándéktárgyak gravírozását nem vállaljuk!
+36 1 205 5965
gravir@folprint.hu
1119 Budapest, Than Károly utca 25.
lézergravírozás fára

Hogy működik a lézergravírozás fára? A lézermegmunkálásban legjobb és az egyik leglátványosabb lézeres hatással a fa alapanyag bír. A lézergravírozott fa természetes alapanyagként kiváló választás lehet bármilyen eseményre, ünnepre és alkalomra, akár évfordulóra, születésnapi ajándékra, esküvőre vagy bármilyen emlékezetes és különleges napra ajándékként.

 

A legtöbb fa alapanyagú termék alkalmas lehet a lézeres megszemélyesítésre

Ezzel egyedivé tehetőek a termékek, legyenek azok akár táblák, tolltartók, tollak, ceruzák, karácsonyi díszek, vágódeszkák, névjegykártyák, órahátlapok, könyvjelzők, borosdobozok, díszdobozok, cégtáblák, megszemélyesített használati eszközök. A fa alapanyag felületén a lézeres megmunkálás során állítható mélység, kontraszt, felbontás, és árnyalat állításával lehetséges bármilyen grafikai megjelenítés. A fa természetes anyagszínében is kontrasztosan és egyedien gravírozható, de a festett felületen is rendkívül szép hatást kelt.

Fa alapanyagú termékek lézergravírozása és vágása egyaránt megoldható lézeres technológiáinkkal, ezáltal a folyamat gyors és tökéletes minőségű. A lézeres megmunkálás során a vágás és gravírozás egy menetben is elvégezhető. Különböző fa alapanyagok rendkívül jól megmunkálhatóak lézergravírozással.

Cégünk a rétegelt falemez kivételével nem forgalmaz fa alapanyagú termékeket, egyedül a rétegelt falemezt tartjuk a legtöbb felhasználási területen elfogadhatónak, ahol a legszebb eredmények elérhetőek a lézer megmunkálás során. Természetesen hozott fa alapanyagú termékek és anyagok esetében is tudunk Ügyfeleink rendelkezésére állni lézeres szolgáltatásainkkal.

Professzionális lézergravírozás

 

Lézergravírozás fára

A rétegelt falemezekből bármilyen forma és alakzat kivágható lézergépeinkkel, és dekoratívan lézergravírozható a felülete. Legfőképpen a rétegelt falemezeken, festett vagy lazúrozott vagy akár lakkozott felületű fa alapanyagokon és termékeken jól mutat a kontrasztos gravírozás. Hátránya de egyeben előnye is a lézeres megmunkálásban, hogy a fa lapanyag sajátossága miatt nem érhető el a változatlan sorozatgyártás, ellenben minden darab egyedi és különböző lehet. A különböző alapanyagok, állapotuk, és fa fajtájuktól függően is különbözőképpen viselkednek ugyanazon lézerbeállítások mellett. A különböző és nem befolyásolható faerezettség is más-más eredményt produkál a gravírozás hatására, ezért minden termék különbözővé, ezáltal egyedivé válhat.

Gravírozott fa táblaként a rétegelt falamez alapanyagot ajánljuk, mely legjobb erre a célra. Felülete biztosítja a homogén látványos és sík lézergravírozás fára, a fa erezettsége nem befolyásolhatja hátrányosan a végeredményt, de a fa sajátossága és természetes felülete is érvényesül. Igazán exkluzív lehet a gravírozás ha sötét páccal vagy lazúrral előkészített felületet gravírozunk. Festett felületen a lézergravírozás fára akár inverzben is érvényesül, így a fa alapanyagában világos gravírozás is kontrasztosan élvezhető lesz.

Kiváló választás lehet bármilyen eseményre, ünnepre és alkalomra, akár évfordulóra, születésnapra, esküvőre vagy bármilyen emlékezetes és különleges napra ajándékként. Akár céges táblaként, cégérként vagy egyedi utca táblaként is funkcionálhat kültéren, de képkeretként is egyedi szöveggel ellátható. Akár óra hátlap is készíthető belőle, felhasználását csak a képzelet határolja. Bármilyen szöveg, ábra, fotó, akár fénykép és grafika is megjeleníthető látványosan a lézergravírozással a rétegelt falemezen, bár a fotó grafikai előkészítése igen nagy szakértelmet kívánhat.

Kültérre szánt fa alapanyagú termékek esetén ajánljuk fakezelésben jártas szakember segítségét. A fa mint természetes anyag a külső hatásokra érzékenyen reagál. A legtöbb esetben hosszútávon a külső időjárási körülmények káros hatásaitól különböző utókezelésekkel lehetséges megóvni a terméket, ezzel meghosszabbítani az alapanyag belső, és felületi szerkezetét és a gravírozás élettartamát. Különböző eljárások, termékek segíthetnek megóvni a fa alapanyagot.

Festékek, lazúrok, különböző pácok és lakkok segítségével a nap káros UV sugárzásától és a hőmérséklet különbség okozta dilettációtól is védeni kell, az eső és fagy okozta károsodástól érdemes megvédeni a fa felületét úgy, hogy a természetes hatását ne veszítse el. Szakmai titokként eláruljuk hogy egy rétegelt lemez széle jól védhető kültéren szilóval.

 

Tapasztalataink szerint

A legszebb kontrasztos és akár rendkívül részletgazdag hatás akkor keletkezik bármilyen alapanyag lézergravírozás fára, vagy jelölésekor, amikor az anyag színe merőben eltér a felület színétől. Ilyen esetben aránylag gyors és hatékony munkafolyamattal elérhető a tökéletes kontrasztos hatás. A különböző anyag fajták ugyan másképpen viselkednek a lézergravírozás hatására, de a legtöbb esetben sikeres a bőr gravírozás.

Több típusú, és technológiailag különböző eljárású lézergépünk, a rendkívül sok féle beállítási lehetőségnek is köszönhetően, tapasztalt kollégáink által kikísérletezett megoldásokkal más-más hatást tud elérni a különböző anyagokon, felületeken.

Van olyan lehetőség is, ahol nem marunk bele az anyagba mélyen, csak épphogy elszínezzük az anyag legfelső rétegét, (mintha festve lenne) a legtöbb esetben a bemintázások folyamán derül ki hogy melyik eljárás és milyen lézerbeállítások mellett tudjuk elérni a legszebb hatást, de minden esetben célorientáltan választjuk ki az Ügyfél igényei szerint a megfelelő eljárást és beállításokat. A legtöbb esetben lehetséges gyorsan és olcsón is egy „diszkrét” eredményt elérni, és lehet lassan drágábban egy erős kontrasztos hatást is elérni.

 

Jellemzően ipari jelöléssel foglalkozunk

Nagy mennyiségben jelölünk, gravírozunk, megszemélyesítünk, logózunk, sorszámozunk, vonalkódozunk, monogrammozunk, és bármilyen egyedi jelöléssel állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Nem jelent akadályt kevés tárgy gravírozása sem, ellenben egy darab termék esetén nem tudjuk vállalni a tökéletes gravírozást és a felelősséget annak sértetlenségére, 1-2 darab beállási próbadarab szükséges minden esetben a legoptimálisabb pozicíióbeli és minőségi beálláshoz!

Az egy darabos termékjelölések/gravírozások esetében nem lehetséges minta/próba-gravírozással bemintázni a kért terméket előre, ezáltal biztosítani a jóváhagyott szolgáltatással gyártható termékjelöléseket, gravírozásokat.

 

Mindenképpen ajánljuk az ingyenes bemintázási lehetőséget.

A munka átfutási ideje változó, jóváhagyás szükségessége esetén 1-2 munkanap alatt tudjuk beütemezni a kisebb munkáinkat és a bemintázásokat. Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.

A lehetőségeket és a termék gravírozhatóságát csak a próba gravírozással “bemintázással” (akár többel is) tudjuk felmérni, és azokat természetesen bemutatni Önöknek. A bemintázással tudjuk biztosítani a minden igényt kielégítő versenyképes ajánlatunkat, és az ajánlatunkban meghatározott árakat, és a jóváhagyott változatlan minőségi elemeket.

Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását, bármely termék esetén felmerülhet akár az első esetben is sérülés, repedés, de előfordulhat anyaghiba, vagy előre nem látható selejtes darab vagy bármilyen előre nem látható probléma, melyet nem tudunk minden esetben elkerülni a gyártás folyamán sem, így a termék árát sem tudjuk visszatéríteni.

 

Jelentős értékű termékjelölések és gravírozások esetén az alábbi feltételekkel tudjuk vállalni

a jelentős értékű “a lézergravírozás fára szolgáltatás árát jelentősen meghaladó” termékek, anyagok és eszközök jelölését:

– Bemintázott/ jóváhagyott jelölés mellett tudjuk vállalni a változatlan minőséget és jelölési pozíciót.
– Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.
– Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását.
– A gravírozandó “jelentős értékű” termékek esetén karcmentességet csak úgy tudunk vállalni, ha a megrendelő is jelen van a termékek kicsomagolásakor.
– A termékek kicsomagolását és ellenőrzését munkanapokon 8-12h-ig tudjuk biztosítani.
– A munkát csak keretszerződés mellett tudjuk vállalni, keretszerződéstervezetet a bemintázással együtt küldünk.
– Egyedi ajánlatunk a teljes árkérésben meghatározott darabszámú és megjelölt termékek együttes rendelése esetén érvényes.

Amennyiben érdekli pontos ajánlatunk, és élne a minta elkészítésének lehetőségével, fáradjon be hozzánk munkanapokon 8-14 h-ig, hozza el vagy küldje el a bemintázható terméket, a vektoros grafikát (pdf, cdr (x3), ai (cs3), ps, eps, dxf) vektoros formátumok bármelyikén, vagy egy adott méretű min. 300 dpi felbontású képformátumban (Pl.: jpg), majd másnapra-harmadnapra tudjuk ajánlatunkat kialakítani.

Ötleteivel és igényeivel keresse bizalommal és bátran a Folprint Lézergravírozás több év tapasztalatával rendelkező szakemberét. Páratlan minőségű lézergravírozás fára, feliratozás többéves tapasztalattal, kedvező áron. Nézze meg galériánkat!

Forduljon hozzánk bizalommal.

 

Folprint lézergravírozás alkalmazási területek

Páratlan minőségű lézergravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal kedvező áron.

AJÁNLATKÉRÉS >>