1 darabos egyedi ajándéktárgyak gravírozását nem vállaljuk!
+36 1 205 5965
gravir@folprint.hu
1119 Budapest, Than Károly utca 25.
színes gravírozás

Hogyan működik a színes gravírozás? Színes gravírozás általában csak anyagszínekben érhető el. Meghatározott felső réteg és alsó anyagszín eltérése esetén a több rétegű műanyag vagy eloxált aluminium(szendvics) táblák gravírozásával elérhető a két-három előre meghatározott szín elérése. Általában ajtó névtáblákon figyelhető meg az arany vagy ezüst háttéren elérhető pl. fekete szöveg. Bizonyos anyagokon elérhetőek árnyalat különbségek a gravírozás beállításainak módosításával, de előre meghatározott konkrét színképzés nem lehetséges.

Professzionális lézergravírozás

 

Színes gravírozás a gyakorlatban

Direkt a lézergravírozásra kifejlesztett anyagok melyek sok színben érhetőek el, például a műanyag táblák melyek elérhetőek 0,8-tól akár 3,2mm-es vastagságban. Léteznek kültéri (UV álló) és beltéri verziók, melyeket felhasználásukhoz híven érdemes rendelni. Ezek a táblák felületileg általában matt színek, de léteznek direkt fényes / tükrös kivitelben is vagy szálhúzott felülettel is főleg a metallic típusú fémutánzatú műanyag táblák. Önmagukban nem öntapadós kivitelben forgalmazzuk, de külön kérésre el tudjuk látni öntapadós hátlappal. Felfogatáshoz ajánljuk már a lézeres megmunkálásban lyukak kivágását, így egyszerűen felfogatható csavarokkal a 4 sarkán, vagy a két szélén a tábla. Bármilyen formára vághatóak lézerrel. Méretük maximum 100x60cm.

 

További alapanyagként megemlíthetőek

…az öntapadó lézerfóliák melyek direkt a lézergravírozásra lettek kifejlesztve, melyek a műanyagtáblákhoz hasonlóan több színben és több felülettel érhetőek el. Léteznek matt, fényes vagy szálhúzott kivitelben. vastagságuk 0,1-0,2mm. Rendkívül erős hordozó-ragasztó réteggel látták el a hátoldalukat, mely alkalmassá teszi akár ipari felhasználásra is a termékeket. Bármilyen formára vághatóak lézerrel. Méretük maximum 60×30 cm.

Fém alapanyagként az eloxált alumíniumok is rengeteg színben elérhetőek. Matt és fényes kivitelben is forgalmazzuk a legtöbb színben. Vastagságuk 1-1,5mm. Általában kültéren javasolható a rendkívül strapabíró felülete és anyagösszetétele miatt is. Lézerrel vágni nem lehetséges, de mechanikusan vághatóak bármilyen négyzet vagy téglalap alakú méretre. Méretük maximum 100×50 cm.

 

Tapasztalataink szerint

A legszebb kontrasztos és akár rendkívül részletgazdag hatás akkor keletkezik bármilyen alapanyag színes gravírozás, vagy jelölésekor, amikor az anyag színe merőben eltér a felület színétől. Ilyen esetben aránylag gyors és hatékony munkafolyamattal elérhető a tökéletes kontrasztos hatás. A különböző anyag fajták ugyan másképpen viselkednek a lézergravírozás hatására, de a legtöbb esetben sikeres a gravírozás. Több típusú, és technológiailag különböző eljárású lézergépünk, a rendkívül sok féle beállítási lehetőségnek is köszönhetően, tapasztalt kollégáink által kikísérletezett megoldásokkal más-más hatást tud elérni a különböző anyagokon, felületeken.

Van olyan lehetőség is, ahol nem marunk bele az anyagba mélyen, csak épphogy elszínezzük az anyag legfelső rétegét, (mintha festve lenne) a legtöbb esetben a bemintázások folyamán derül ki hogy melyik eljárás és milyen lézerbeállítások mellett tudjuk elérni a legszebb hatást, de minden esetben célorientáltan választjuk ki az Ügyfél igényei szerint a megfelelő eljárást és beállításokat. A legtöbb esetben lehetséges gyorsan és olcsón is egy „diszkrét” eredményt elérni, és lehet lassan drágábban egy erős kontrasztos hatást is elérni.

 

Jellemzően ipari jelöléssel foglalkozunk

Nagy mennyiségben jelölünk, gravírozunk, megszemélyesítünk, logózunk, sorszámozunk, vonalkódozunk, monogrammozunk, és bármilyen egyedi jelöléssel állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Nem jelent akadályt kevés tárgy gravírozása sem, ellenben egy darab termék esetén nem tudjuk vállalni a tökéletes gravírozást és a felelősséget annak sértetlenségére, 1-2 darab beállási próbadarab szükséges minden esetben a legoptimálisabb pozicíióbeli és minőségi beálláshoz! Az egy darabos termékjelölések/gravírozások esetében nem lehetséges minta/próba-gravírozással bemintázni a kért terméket előre, ezáltal biztosítani a jóváhagyott szolgáltatással gyártható termékjelöléseket, gravírozásokat.

Mindenképpen ajánljuk az ingyenes bemintázási lehetőséget. A munka átfutási ideje változó, jóváhagyás szükségessége esetén 1-2 munkanap alatt tudjuk beütemezni a kisebb munkáinkat és a bemintázásokat. Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását. A lehetőségeket és a termék gravírozhatóságát csak a próba gravírozással “bemintázással” (akár többel is) tudjuk felmérni, és azokat természetesen bemutatni Önöknek. A bemintázással tudjuk biztosítani a minden igényt kielégítő versenyképes ajánlatunkat, és az ajánlatunkban meghatározott árakat, és a jóváhagyott változatlan minőségi elemeket.

Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását, bármely termék esetén felmerülhet akár az első esetben is sérülés, repedés, de előfordulhat anyaghiba, vagy előre nem látható selejtes darab vagy bármilyen előre nem látható probléma, melyet nem tudunk minden esetben elkerülni a gyártás folyamán sem, így a termék árát sem tudjuk visszatéríteni.

 

Jelentős értékű termékjelölések és gravírozások esetén az alábbi feltételekkel tudjuk vállalni

a jelentős értékű “a színes gravírozás szolgáltatás árát jelentősen meghaladó” termékek, anyagok és eszközök jelölését:

– Bemintázott/ jóváhagyott jelölés mellett tudjuk vállalni a változatlan minőséget és jelölési pozíciót.
– Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.
– Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását.
– A gravírozandó “jelentős értékű” termékek esetén karcmentességet csak úgy tudunk vállalni, ha a megrendelő is jelen van a termékek kicsomagolásakor.
– A termékek kicsomagolását és ellenőrzését munkanapokon 8-12h-ig tudjuk biztosítani.
– A munkát csak keretszerződés mellett tudjuk vállalni, keretszerződéstervezetet a bemintázással együtt küldünk.
– Egyedi ajánlatunk a teljes árkérésben meghatározott darabszámú és megjelölt termékek együttes rendelése esetén érvényes.

Amennyiben érdekli pontos ajánlatunk, és élne a minta elkészítésének lehetőségével, fáradjon be hozzánk munkanapokon 8-14 h-ig, hozza el vagy küldje el a bemintázható terméket, a vektoros grafikát (pdf, cdr (x3), ai (cs3), ps, eps, dxf) vektoros formátumok bármelyikén, vagy egy adott méretű min. 300 dpi felbontású képformátumban (Pl.: jpg), majd másnapra-harmadnapra tudjuk ajánlatunkat kialakítani.

Ötleteivel és igényeivel keresse bizalommal és bátran a Folprint Lézergravírozás több év tapasztalatával rendelkező szakemberét. Páratlan minőségű gravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal, kedvező áron. Nézze meg galériánkat!

Forduljon hozzánk bizalommal.

 

Folprint lézergravírozás alkalmazási területek

Páratlan minőségű lézergravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal kedvező áron.

AJÁNLATKÉRÉS >>