1 darabos egyedi ajándéktárgyak gravírozását nem vállaljuk!
+36 1 205 5965
gravir@folprint.hu
1119 Budapest, Than Károly utca 25.
üvegtábla gravírozás

Az üvegtábla gravírozás sok esetben szóba jöhet. Akár egy keretbe foglalt fali kép vagy fotó elött befogatott üvegtábla a gravírozással egyedivé tehető, és ajándékként monogrammozható, feliratozható, de akár üvegplakettek gravírozását is tudjuk vállalni melyek leginkább díjakként és oklevélként vagy trófeaként is felhasználható.

Az előre gyártott üvegplakettek jellemzően egyedien gravírozva felhasználhatóak ezekre az eseményekre és alkalmakra. Felszíni gravírozással elérhető a legtöbb esetben extrém, mutatós de akár diszkrét hatás is.

Professzionális lézergravírozás

 

Az üvegtábla gravírozás esetén helyettesíthetjük

a speciális, de hasonló eredménnyel járó öntött plexi gravírozással is. Alapanyaként egyformán viselkednek, hasonló hatású a lézergravírozás a plexi alapanyagon is. Vannak előnyei és hátrányai az üveghez képest, de több az előnye mint a hátránya. A Plexi természetesen olcsóbb anyag lehet, és lézerrel bármilyen formára vágható, míg az üveg alapanyag nem vágható lézerrel. Kevésbé törékeny a speciális öntött plexi, ellenben könnyebben karcolódhat. Lézerrel sokkal könnyebben megmunkálható a plexi, ezáltal hatékonyabb és költségkímélőbb lehet.

Az üvegtáblába akár kép is gravírozható, egyedi fotók és fénykép gravírozása főleg átlátszó anyagra, üvegre vagy plexire az egyik legnagyobb kihívás. A legtöbb esetben az átlátszó anyagokon a fotó pozitívja negatívan viselkedik, mivel az üvegtábla gravírozás fehér hatása a legtöbb esetben sötét háttéren fordított hatást kelt. Sajnos az sem mindig megoldás ha magát a fotót inverz hatással gravírozzuk, mert világos háttéren ismét fordított hatást kelt.

A fotónak jó felbontással kell rendelkeznie, megfelelő kontraszttal, és a legtöbb esetben háttér mentesen, főleg akkor ha portré a téma. Általában csillogós fehéres, homokfúvás szerű végeredmény tapasztalható.

 

Törekeszünk a főleg üveg termékek esetében a raszteres gravírozásra

Amely esetben kevésbé felmerülő probléma lehet az üvegnél igen gyakori lepattogzás. Grafikai előkészítése, annak átfutási ideje és ára nem meghatározható előre, mert minden fotó más-más grafikai előkészítést igényelhet, előre nem kiszámítható költségekkel, grafikai háttérmunkával.

Grafikai előkészítést követően a végeredmény is kétséges lehet, hiszen az anyagon a környező hatások és fényviszonyok határozzák meg a legtöbb esetben a látható eredményt. Akár tökéletes minőségben is megjeleníthető a legtöbb terméken és felületen a lézergravírozás, általában homogén árnyalatban, természetesen nem színesben. A színt maga az alapanyag nyújtja, legyen az akár üveg, fa vagy fém felület és legyen az bármilyen fénykép, fotó, ábra vagy szöveg, a végeredmény az alapanyag összetételétől függ.

Lehetséges akár részletgazdagon, vagy árnyaltan, vagy akár skiccrajzként megjeleníteni bármilyen témát. De tökéletesen megjeleníthető bármilyen csapatkép, vagy akár egy arc, vagy természeti tájak, városok, házak is. A fotók átalakítása speciális, csak rutinnal és nagy tapasztalattal rendelkező grafikusok tudják megfelelően előkészíteni és ezzel alkalmassá tenni a témát a gravírozásra. A színek és átmenetek és árnyalatok a gravírozáskor nem halványodással jelentkeznek, hanem a homogén, anyagfüggő dual színben, azaz a raszterpontok sűrűsége határozza meg az átmeneteket.

A sötét árnyalatok sűrűbb, míg a halványabb átmenetek a ritkább gravírozási pontok halmazából alakul ki végül a fotó vagy fénykép. Közelről látható képpontokból, távólról már kevésbé észrevehető gravírozási képpontok halmazából tevődik össze tehát a fotó teljes egésszé. Lehetséges és a legtöbb esetben személyes ajándéknak kiváló ötlet lehet egy személyes fotót vagy emléket megörökíteni nem papír alapon, hanem más egyéb extrém felületen, legyen az üveg, fém, fa, vagy bármelyen termék, mely örökéletű szép emlékké varázsolhat egy ajándéktárgyat.

 

Szinte bármilyen üveglapra is vállalható a üvegtábla gravírozás

…de minden esetben kérjük vegyék fel tapasztalt kollégáinkkal a kapcsolatot szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Méretei nem haladhatják meg a 100x60cm-t ,és súlya sem haladhatja meg a 25 kg-ot.

Technikailag az üveg és a plexi alapanyag hasonlóan viselkedik a lézergravírozás hatására, mi mégis előnyösebbnek tartjuk a speciális plexi alapanyag gravírozását ami a lézerrel bármilyen formára is vágható, szinte törhetetlen, ezzel az előnyben is részesítjük a legtöbb esetben az egyedi élmegvilágítható plaketteket világító üvegként. A világító plexi / üvegtábla gravírozás vagy az egyedi formára is vágható világító plexilap gravírozása plakettként remek, és nagyon mutatós egyedi ajándék ötlet lehet bármilyen alkalomra, ünnepre, ballagásra, osztálytalálkozóra, házassági évfordulóra, eljegyzésre, születésnapra, névnapra, de akár szeretteinket is meglephetjük vele karácsony alkalmából.

 

Bármilyen témájú gravírozással elérhető

az egyedi és személyre szabott meglepetés legyen az bármilyen alkalom. Egyedi ajándék az eljegyzésekre, esküvőkre, évfordulóra, szülinapra, névnapra, speciális alkalmakra, különleges elismerésekre vagy bármilyen különleges jeles eseményen igazán elegáns és stílusos ajándék vagy meglepetés lehet az ajándékozottnak. Lehetséges akár cégek logójával cégérként, így cégünk egyedivé és exklúzivvá tétele megvalósulhat.

Az élmegvilágított plexiplakett akár díjként és oklevélként vagy akár trófeaként is kiváló választás, mert jellemzően egyedien gravírozva felhasználhatóak ezekre az eseményekre és alkalmakra. Felszíni gravírozással elérhető a legtöbb esetben extrém, mutatós de akár diszkrét hatás is, élmegvilágítva pedig egyedien beállítva bármilyen színben és árnyalatban pompázhat majd a díjazott polcán. Az mellett hogy rendkívüli egyedi és extrém ajándék, egyben remek hangulatvilágítás is egyben. A piacon kapható hasonló termékekkel ellentétben a nálunk kapható lehetőség egy különleges termék, mert egészen egyedi.

Egy távirányító segítségével a megvilágítás fényereje és színe is tetszőlegesen állítható. Sőt, akár mozgásérzékelővel is el tudjuk látni felár ellenében. Gravírozott idézettel, fotóval, képpel, vagy bármilyen ábrával vagy grafikával lehet alkalomhoz illő örök emlék, ami használata során felidézheti az érzéseket vagy azt az ünnepet és azt a személyt egyben aki az ajándékot adta. Kérhető 10-20cm-es magasságban, 13-25cm szélességben, bármilyen alakzatban vágható fél cm vastag plexilappal.

Akár egyedi méretű és formájú talapzattal. A talapzatba vágott távirányítóval vezérelhető RGB ledsorral valósítjuk meg a gravírozott téma megvilágítását a plexi lapon, mely alulról élmegvilágítja a plexi plakettet. Nappali viszonylatban is mutatós lehet, mert a gravírozott minta a plaketten nappali fényben is tökéletesen látható akár megvilágítás nélkül is. Különös előnye az élmegvilágított plexi plakettnek hogy maga a gravírozott része bármikor cserélhető, azaz bármikor új plakett gravírozható új témával, mely felhasználható lesz a megvilágító talppal.

 

Grafikai előkészítést követően

az anyagon a környező hatások és fényviszonyok határozzák meg a legtöbb esetben a látható eredményt. Általában csillogós fehéres, homokfúvás szerű végeredmény tapasztalható. A megvilágítással a fehér üvegtábla gravírozás változik a megvilágított színné, ezáltal főleg sötétben, vagy félhomályban érvényesül a legjobban a megvilágított hatás. Így akár hangulatvilágításnak is megfelel. Törekszünk a raszteres gravírozásra, mely esetben kevésbé felmerülő probléma lehet a nem homogén gravírozás.

Akár tökéletes minőségben is megjeleníthető a legtöbb terméken és felületen a lézergravírozás homogén árnyalatban, de különböző a színek nem érhetők el, a megvilágított szín adja az üvegtábla gravírozás színét, legyen az bármilyen fénykép, fotó, ábra vagy szöveg, a végeredmény a megvilágítás színétől függ. Lehetséges akár részletgazdagon, vagy árnyaltan, vagy akár skiccrajzként megjeleníteni bármilyen témát. De tökéletesen megjeleníthető bármilyen csapatkép, vagy akár egy arc, vagy természeti tájak, városok, házak is.

 

A fotók átalakítása speciális

…csak rutinnal és nagy tapasztalattal rendelkező grafikusok tudják megfelelően előkészíteni és ezzel alkalmassá tenni a témát a gravírozásra. A színek és átmenetek és árnyalatok a gravírozáskor nem halványodással jelentkeznek, hanem a homogén, anyagfüggő dual színben, azaz a raszterpontok sűrűsége határozza meg az átmeneteket. A sötét árnyalatok sűrűbb, míg a halványabb átmenetek a ritkább gravírozási pontok halmazából alakul ki végül a fotó, fénykép vagy bármilyen ábra, logó, monogram vagy szöveg.

Közelről látható képpontokból, távólról már kevésbé észrevehető gravírozási képpontok halmazából tevődik össze tehát a téma teljes egésszé. Lehetséges és a legtöbb esetben személyes ajándéknak kiváló ötlet lehet egy személyes fotót vagy emléket megörökíteni nem papír alapon, hanem más egyéb extrém felületen, legyen az üveg, fém, fa, plexi vagy bármelyen termék, mely örökéletű szép emlékké varázsolhat egy ajándéktárgyat.

Az élmegvilágított plexi plaketthez adjuk a 12v-os tápegységet és a távirányítót, mellyel bármilyen szín és a fény ereje is szabályozható. Akár lehetőség van mozgásérzékelő beiktatására is, mely alkonyat szabályozó is egyben, ezzel sötétedéskor már közeli mozgás hatására automatikusan bekapcsol a világítás, és állítható akár a világítás ideje is automatikusan.

3D Üveggravírozást cégünk nem tud vállalni, csak az üveg felszínét tudjuk felületileg gravírozni.

Cégünk nem rendelkezik üveg alapú termékekkel és alapanyaggal, így csak hozott termékre tudjuk vállalni lézergravírozási szolgáltatásunkat. A hozott termékre felelősséget nem tudunk vállalni, általában egy próbagravírozás végett érdemes egy plusz termékkel rendelkezni.
Vannak üveg anyagok és felületek melyek nem lézergravírozhatóak, főleg a hőálló, kristály vagy ólomtartalmú üvegek, de a festett vagy homokfúvott üvegek sem minden esetben alkalmasak a gravírozásra. Minden esetben érdemes bemintázni a terméket.

 

Tapasztalataink szerint

A legszebb kontrasztos és akár rendkívül részletgazdag hatás akkor keletkezik bármilyen alapanyag üvegtábla gravírozás, vagy jelölésekor, amikor az anyag színe merőben eltér a felület színétől. Ilyen esetben aránylag gyors és hatékony munkafolyamattal elérhető a tökéletes kontrasztos hatás. A különböző anyag fajták ugyan másképpen viselkednek a lézergravírozás hatására, de a legtöbb esetben sikeres a üvegtábla gravírozás.

Több típusú, és technológiailag különböző eljárású lézergépünk, a rendkívül sok féle beállítási lehetőségnek is köszönhetően, tapasztalt kollégáink által kikísérletezett megoldásokkal más-más hatást tud elérni a különböző anyagokon, felületeken.

Van olyan lehetőség is, ahol nem marunk bele az anyagba mélyen, csak épphogy elszínezzük az anyag legfelső rétegét, (mintha festve lenne) a legtöbb esetben a bemintázások folyamán derül ki hogy melyik eljárás és milyen lézerbeállítások mellett tudjuk elérni a legszebb hatást, de minden esetben célorientáltan választjuk ki az Ügyfél igényei szerint a megfelelő eljárást és beállításokat. A legtöbb esetben lehetséges gyorsan és olcsón is egy „diszkrét” eredményt elérni, és lehet lassan drágábban egy erős kontrasztos hatást is elérni.

 

Jellemzően ipari jelöléssel foglalkozunk

Nagy mennyiségben jelölünk, gravírozunk, megszemélyesítünk, logózunk, sorszámozunk, vonalkódozunk, monogrammozunk, és bármilyen egyedi jelöléssel állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Nem jelent akadályt kevés tárgy gravírozása sem, ellenben egy darab termék esetén nem tudjuk vállalni a tökéletes gravírozást és a felelősséget annak sértetlenségére, 1-2 darab beállási próbadarab szükséges minden esetben a legoptimálisabb pozicíióbeli és minőségi beálláshoz!

Az egy darabos termékjelölések/gravírozások esetében nem lehetséges minta/próba-gravírozással bemintázni a kért terméket előre, ezáltal biztosítani a jóváhagyott szolgáltatással gyártható termékjelöléseket, gravírozásokat.

 

Mindenképpen ajánljuk az ingyenes bemintázási lehetőséget.

A munka átfutási ideje változó, jóváhagyás szükségessége esetén 1-2 munkanap alatt tudjuk beütemezni a kisebb munkáinkat és a bemintázásokat. Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.

A lehetőségeket és a termék gravírozhatóságát csak a próba gravírozással “bemintázással” (akár többel is) tudjuk felmérni, és azokat természetesen bemutatni Önöknek. A bemintázással tudjuk biztosítani a minden igényt kielégítő versenyképes ajánlatunkat, és az ajánlatunkban meghatározott árakat, és a jóváhagyott változatlan minőségi elemeket.

Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását, bármely termék esetén felmerülhet akár az első esetben is sérülés, repedés, de előfordulhat anyaghiba, vagy előre nem látható selejtes darab vagy bármilyen előre nem látható probléma, melyet nem tudunk minden esetben elkerülni a gyártás folyamán sem, így a termék árát sem tudjuk visszatéríteni.

 

Jelentős értékű termékjelölések és gravírozások esetén az alábbi feltételekkel tudjuk vállalni

a jelentős értékű “a üvegtábla gravírozás szolgáltatás árát jelentősen meghaladó” termékek, anyagok és eszközök jelölését:

– Bemintázott/ jóváhagyott jelölés mellett tudjuk vállalni a változatlan minőséget és jelölési pozíciót.
– Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.
– Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását.
– A gravírozandó “jelentős értékű” termékek esetén karcmentességet csak úgy tudunk vállalni, ha a megrendelő is jelen van a termékek kicsomagolásakor.
– A termékek kicsomagolását és ellenőrzését munkanapokon 8-12h-ig tudjuk biztosítani.
– A munkát csak keretszerződés mellett tudjuk vállalni, keretszerződéstervezetet a bemintázással együtt küldünk.
– Egyedi ajánlatunk a teljes árkérésben meghatározott darabszámú és megjelölt termékek együttes rendelése esetén érvényes.

Amennyiben érdekli pontos ajánlatunk, és élne a minta elkészítésének lehetőségével, fáradjon be hozzánk munkanapokon 8-14 h-ig, hozza el vagy küldje el a bemintázható terméket, a vektoros grafikát (pdf, cdr (x3), ai (cs3), ps, eps, dxf) vektoros formátumok bármelyikén, vagy egy adott méretű min. 300 dpi felbontású képformátumban (Pl.: jpg), majd másnapra-harmadnapra tudjuk ajánlatunkat kialakítani.

Ötleteivel és igényeivel keresse bizalommal és bátran a Folprint Lézergravírozás több év tapasztalatával rendelkező szakemberét. Páratlan minőségű üvegtábla gravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal, kedvező áron. Nézze meg galériánkat!

Forduljon hozzánk bizalommal.

 

Folprint lézergravírozás alkalmazási területek

Páratlan minőségű lézergravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal kedvező áron.

AJÁNLATKÉRÉS >>