1 darabos egyedi ajándéktárgyak gravírozását nem vállaljuk!
+36 1 205 5965
gravir@folprint.hu
1119 Budapest, Than Károly utca 25.
világító üveg gravírozás

Hogyan működik a világító üveg gravírozás? Technikailag az üveg és a plexi alapanyag hasonlóan viselkedik a lézergravírozás hatására. Cégünk előnyösebbnek tartja a speciális plexi gravírozását, ami a lézerrel bármilyen formára is vágható, szinte törhetetlen, ezzel az előnyben is részesítjük a legtöbb esetben az egyedi élmegvilágítható plaketteket világító üvegként.

 

A világító üveg gravírozás

…vagy az egyedi formára is vágható világító plexilap gravírozás plakettként remek, és nagyon mutatós egyedi ajándék ötlet lehet bármilyen alkalomra, ünnepre, ballagásra, osztálytalálkozóra, házassági évfordulóra, eljegyzésre, születésnapra, névnapra, de akár szeretteinket is meglephetjük vele karácsony alkalmából. Bármilyen témájú gravírozással elérhető az egyedi és személyre szabott meglepetés legyen az bármilyen alkalom.

Professzionális lézergravírozás

A világító üveg gravírozás egyedi ajándék az eljegyzésekre, esküvőkre, évfordulóra, szülinapra, névnapra, speciális alkalmakra, különleges elismerésekre vagy bármilyen különleges jeles eseményen igazán elegáns és stílusos meglepetés lehet az ajándékozottnak. Lehetséges akár cégek logójával cégérként, így cégünk a világító üveg gravírozás segítségével egyedivé és exklúzivvá tétele megvalósulhat. Az élmegvilágított plexiplakett akár díjként és oklevélként vagy akár trófeaként is kiváló választás, mert jellemzően egyedien gravírozva felhasználhatóak ezekre az eseményekre és alkalmakra.

Felszíni gravírozással elérhető a legtöbb esetben extrém, mutatós de akár diszkrét hatás is, élmegvilágítva pedig egyedien beállítva bármilyen színben és árnyalatban pompázhat majd a díjazott polcán.

 

Amellett hogy a világító üveg gravírozás rendkívüli egyedi és extrém ajándék, egyben remek hangulatvilágítás is egyben.

A piacon kapható hasonló termékekkel ellentétben a nálunk kapható lehetőség egy különleges termék, mert egészen egyedi. Egy távirányító segítségével a megvilágítás fényereje és színe is tetszőlegesen állítható. Sőt, akár mozgásérzékelővel is el tudjuk látni felár ellenében. Gravírozott idézettel, fotóval, képpel, vagy bármilyen ábrával vagy grafikával lehet alkalomhoz illő örök emlék, ami használata során felidézheti az érzéseket vagy azt az ünnepet és azt a személyt egyben aki az ajándékot adta.

Kérhető 10-20cm-es magasságban, 13-25cm szélességben, bármilyen alakzatban vágható fél cm vastag plexilappal. Akár egyedi méretű és formájú talapzattal. A talapzatba vágott távirányítóval vezérelhető RGB ledsorral valósítjuk meg a gravírozott téma megvilágítását a plexi lapon, mely alulról élmegvilágítja a plexi plakettet. Nappali viszonylatban is mutatós lehet, mert a gravírozott minta a plaketten nappali fényben is tökéletesen látható akár megvilágítás nélkül is. Különös előnye az élmegvilágított plexi plakettnek hogy maga a gravíozott része bármikor cserélhető, azaz bármikor új plakett gravírozható új témával, mely felhasználható lesz a megvilágító talppal.

Grafikai előkészítést követően az anyagon a környező hatások és fényviszonyok határozzák meg a legtöbb esetben a látható eredményt. Általában csillogós fehéres, homokfúvás szerű végeredmény tapasztalható. A megvilágítással a fehér gravírozás változik a megvilágított színné, ezáltal főleg sötétben, vagy félhomályban érvényesül a legjobban a megvilágított hatás. Így akár hangulatvilágításnak is megfelel.

 

Törekszünk a raszteres gravírozásra

…mely esetben kevésbé felmerülő probléma lehet a nem homogén gravírozás. Akár tökéletes minőségben is megjeleníthető a legtöbb terméken és felületen a világító üveg gravírozás homogén árnyalatban, de különböző a színek nem érhetők el, a megvilágított szín adja az gravírozás színét, legyen az bármilyen fénykép, fotó, ábra vagy szöveg, a végeredmény a megvilágítás színétől függ.

Lehetséges akár részletgazdagon, vagy árnyaltan, vagy akár skiccrajzként megjeleníteni bármilyen témát. De tökéletesen megjeleníthető bármilyen csapatkép, vagy akár egy arc, vagy természeti tájak, városok, házak is. A fotók átalakítása speciális, csak rutinnal és nagy tapasztalattal rendelkező grafikusok tudják megfelelően előkészíteni és ezzel alkalmassá tenni a témát a gravírozásra. A színek és átmenetek és árnyalatok a gravírozáskor nem halványodással jelentkeznek, hanem a homogén, anyagfüggő dual színben, azaz a raszterpontok sűrűsége határozza meg az átmeneteket. A sötét árnyalatok sűrűbb, míg a halványabb átmenetek a ritkább gravírozási pontok halmazából alakul ki végül a fotó, fénykép vagy bármilyen ábra, logó, monogram vagy szöveg.

Közelről látható képpontokból, távólról már kevésbé észrevehető gravírozási képpontok halmazából tevődik össze tehát a téma teljes egésszé. Lehetséges és a legtöbb esetben személyes ajándéknak kiváló ötlet lehet egy személyes fotót vagy emléket megörökíteni nem papír alapon, hanem más egyéb extrém felületen, legyen az üveg, fém, fa, vagy bármelyen termék, mely örökéletű szép emlékké varázsolhat egy ajándéktárgyat.

Az élmegvilágított plexi plaketthez tudjuk nyújtani a 12v-os tápegységet és a távirányítót, mellyel bármilyen szín és a fény ereje is szabályozható. Akár lehetőség van mozgásérzékelő beiktatására is, mely alkonyat szabályozó is egyben, ezzel sötétedéskor már mozgás hatására állítható akár a világítás ideje is automatikusan.

 

Tapasztalataink szerint

A legszebb kontrasztos és akár rendkívül részletgazdag hatás akkor keletkezik bármilyen alapanyag gravírozásakor vagy jelölésekor, amikor az anyag színe merőben eltér a felület színétől. Ilyen esetben aránylag gyors és hatékony munkafolyamattal elérhető a tökéletes kontrasztos hatás. A különböző anyag fajták ugyan másképpen viselkednek a lézergravírozás hatására, de a legtöbb esetben sikeres a gravírozás. Több típusú, és technológiailag különböző eljárású lézergépünk, a rendkívül sok féle beállítási lehetőségnek is köszönhetően, tapasztalt kollégáink által kikísérletezett megoldásokkal más-más hatást tud elérni a különböző anyagokon, felületeken.

Van olyan lehetőség is, ahol nem marunk bele az anyagba mélyen, csak épphogy elszínezzük az anyag legfelső rétegét, (mintha festve lenne) a legtöbb esetben a bemintázások folyamán derül ki hogy melyik eljárás és milyen lézerbeállítások mellett tudjuk elérni a legszebb hatást, de minden esetben célorientáltan választjuk ki az Ügyfél igényei szerint a megfelelő eljárást és beállításokat. A legtöbb esetben lehetséges gyorsan és olcsón is egy „diszkrét” eredményt elérni, és lehet lassan drágábban egy erős kontrasztos hatást is elérni.

 

Jellemzően ipari jelöléssel foglalkozunk

…nagy mennyiségben jelölünk, gravírozunk, megszemélyesítünk, logózunk, sorszámozunk, vonalkódozunk, monogrammozunk, és bármilyen egyedi jelöléssel állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Nem jelent akadályt kevés tárgy gravírozása sem, ellenben egy darab termék esetén nem tudjuk vállalni a tökéletes gravírozást és a felelősséget annak sértetlenségére, 1-2 darab beállási próbadarab szükséges minden esetben a legoptimálisabb pozicíióbeli és minőségi beálláshoz! Az egy darabos termékjelölések/gravírozások esetében nem lehetséges minta/próba-gravírozással bemintázni a kért terméket előre, ezáltal biztosítani a jóváhagyott szolgáltatással gyártható termékjelöléseket, gravírozásokat.

Mindenképpen ajánljuk az ingyenes bemintázási lehetőséget. A munka átfutási ideje változó, jóváhagyás szükségessége esetén 1-2 munkanap alatt tudjuk beütemezni a kisebb munkáinkat és a bemintázásokat. Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását. A lehetőségeket és a termék gravírozhatóságát csak a próba gravírozással “bemintázással” (akár többel is) tudjuk felmérni, és azokat természetesen bemutatni Önöknek.

 

A bemintázással tudjuk biztosítani a minden igényt kielégítő versenyképes ajánlatunkat

…és az ajánlatunkban meghatározott árakat, és a jóváhagyott változatlan minőségi elemeket. Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását, bármely termék esetén felmerülhet akár az első esetben is sérülés, repedés, de előfordulhat anyaghiba, vagy előre nem látható selejtes darab vagy bármilyen előre nem látható probléma, melyet nem tudunk minden esetben elkerülni a gyártás folyamán sem, így a termék árát sem tudjuk visszatéríteni. Jelentős értékű termékjelölések és gravírozások esetén az alábbi feltételekkel tudjuk vállalni a jelentős értékű “a gravírozási szolgáltatás árát jelentősen meghaladó” termékek, anyagok és eszközök jelölését:

– Bemintázott/ jóváhagyott jelölés mellett tudjuk vállalni a változatlan minőséget és jelölési pozíciót.
– Bemintázáskor kérjük első körben akár selejt vagy felületileg termékazonos bemintázható darab biztosítását.
– Néha előfordulhat hogy kérjük pót termék biztosítását.
– A gravírozandó “jelentős értékű” termékek esetén karcmentességet csak úgy tudunk vállalni, ha a megrendelő is jelen van a termékek kicsomagolásakor.
– A termékek kicsomagolását és ellenőrzését munkanapokon 8-12h-ig tudjuk biztosítani.
– A munkát csak keretszerződés mellett tudjuk vállalni, keretszerződéstervezetet a bemintázással együtt küldünk.
– Egyedi ajánlatunk a teljes árkérésben meghatározott darabszámú és megjelölt termékek együttes rendelése esetén érvényes.

Amennyiben érdekli pontos ajánlatunk, és élne a minta elkészítésének lehetőségével, fáradjon be hozzánk munkanapokon 8-14 h-ig, hozza el vagy küldje el a bemintázható terméket, a vektoros grafikát (pdf, cdr (x3), ai (cs3), ps, eps, dxf) vektoros formátumok bármelyikén, vagy egy adott méretű min. 300 dpi felbontású képformátumban (Pl.: jpg), majd másnapra-harmadnapra tudjuk ajánlatunkat kialakítani.

Ötleteivel és igényeivel keresse bizalommal és bátran a Folprint Lézergravírozás több év tapasztalatával rendelkező szakemberét. Páratlan minőségű világító üveg gravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal, kedvező áron. Nézze meg galériánkat! Forduljon hozzánk bizalommal.

 

Folprint lézergravírozás alkalmazási területek

Páratlan minőségű lézergravírozás, feliratozás többéves tapasztalattal kedvező áron.

AJÁNLATKÉRÉS >>